Bomuldshund

  Cotontræf

Bomuldshund

Vores to dejlige hunde er begge af racen Coton de Tulear. Racen kaldes også bomuldshund pga. dens bløde og vatagtige pels. Racen blev valgt, da den er allergivenlig, ikke fælder, og fordi den er en glad hund. Cotonen er langhåret med en utrolig blød pels. Den har ingen underuld, hvorfor den ikke danner skæl, som ofte er årsagen til allergisk reaktion. Den har små sorte runde øje, sorte læber og sort snude. Den er meget lærenem og en rigtig god familiehund. Racen er generelt glad for både mennesker og dyr, og den er god til at tilpasse sig. Dvs. når der er børn og leg, ja, så leger coton’en. Sidder vi og slapper af i stolen, ja, så er hundene også klar til en slapper. Lilo er født 3. april 2007. Vi har adopteret Amadeus i maj måned 2010. Amadeus er født 27. december 2005. Amadeus er en rigtig fin coton de tulear, og han er præmieret som Dansk Champion. Han er bare rigtig fin, kær, smuk og dejlig. Amadeus Du Mas Des Freux kommer fra Kennel Lacy Mandie. Amadeus er død den 5. juli 2019. RIP Amadeus 2005-2019.

Lilo_Amadaus

Hvalpe hundepote

Vi har haft hvalpe to gange: A-kuldet født 12. september 2010: Albert (Bobby), Annalouise, Ally og Akita. B-Kuldet født 19. oktober 2011: Bertil (Elvis), Bølle, Bob (Mogens), Bamse (Arthur), Buster og Bella (Lou Lou). Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til racen generelt: Marianne Averhoff, coton@mail.dk. Små cotonhvalpe er bare skønne! Mor Lilo og far Amadeus var rigtig stolte af deres hvalpe. Fødslen foregik i fødekassen i soveværelset. Hvalpene flyttede til køkkenalrummet, da de var to uger. Her flyttede de efter et par dage til den noget større hvalpekasse. Da hvalpene var 5 uger, kunne de kommer over kanten af hvalpekassen, så fik sat afskærmning op for den ene halvdel af køkkenalrummet. Lilo var meget stolt af sine hvalpe, som hun dog gerne viste frem. Hun vil bare selv være med for at tjekke, at de bliver behandlet godt. Lilo var ikke meget for at fjerne sig fra huset, så det bliver kun til små gåture, og hun ville straks hjem til hvalpene igen. Da hvalpene var 7 uger, gik de for første gang tur i deres fine hvalpeseler og liner.
Da hvalpene var 8 uger, flyttede den første hvalp hjemmefra. De andre flyttede med nogle dages mellemrum, og efter 10 uger var alle flyttet til de nye coton-familier. Alle de nye familier var på besøg to gange, og hvalpekabalen gik op, så alle fik den ønskede hvalp. Vi har haft hvalpedag, hvor alle hvalpekøbere mødtes til gennemgang af de vigtigste ting i forbindelse med at hvalpen flytter hjemmefra: Kærlighed, foder, hvile, pelspleje, renlighed, vaccination og ormekur, den første tid i hjemmet, gåture mm. Hvalpene sælges som familiehunde, DKK-stambogsførte, tilmeldt Dansk Hunderegister, ID-mærket med chip, vaccineret og sundhedsattest fra min dyrlæge. Hvalpene kan følges via webcam på MSN og Skype. En STOR tak til alle de nye coton-familier for sms, MMS og mails, så vi ved, at alle har det godt.

Racestandard Coton de Tuléar Dansk_Kennel_Klub

Coton de Tulear tilhører gruppen af selskabshunde – gruppe 9 Bomuldshunden er en lille selskabshund med lang, hvid pels af bomuldsagtig struktur. Dens øjne er runde og mørke, med et livligt og intelligent udtryk. Coton’ens temperament er karakteriseret ved et muntert væsen, stabil og omgås meget fint både mennesker og andre hunde og kan tilpasse sig perfekt til enhver livsstil. På www.dansk-kennel-klub.dk kan du finde en beskrivelse af racen.

Hundeskole

DCH Bramming Lilo har gået på hundeskole sammen med hundemor Marianne Averhoff Lilo er helt vild med at lære nyt. Indtil videre kan hun: Sit – Dæk – Op – Danse – Giv pote – Rul rundt – Bliv – Gå pænt Og for det meste kommer hun, når vi kalder. Amadeus er ikke trænet til hundetricks, men han går som en drøm i snor. Han er af mor Jytte opdraget til at gå rigtig, rigtig pænt i line, når han har været på udstilling. Det er en fornøjelse at gå tur med ham. Begge hunde løber ikke væk, selvom haven ikke er hegnet ind, og de nyder begge, når vi hver morgen laver en søgebane i haven.

Stamtavle

Lilo har stamtavle med Reg. nr. DK08042/2007
Amadeus har stamtavle med Reg. nr. 13052/2006
Andre stamtavler kan søges via hundedatabasen

Udstillinger

Lilo har deltaget på international hundeudstilling i Messecenter Herning i november 2007. Her var hun under 9 mdr. og fik en fin bedømmelse med karakteren SL (Særdeles Lovende) sammen med sin 1. præmie. Lilo har været til endnu en udstilling i Varde, den 31. maj 2008. Her fik hun en 1. præmie og en 1. plads. Godt gået Lilo! Endnu en udstilling: Hun har været til international hundeudstilling i Messecenter Herning den 8. november 2008. Her gik Melanie med Lilo til Junior handling. De var rigtig gode! Lilo fik endnu en 1. præmie – denne gang i mellemklassen (12-24 mdr.). Amadeus har med mor Jytte været til utallige udstillinger, og han er nu Dansk Champion. Flot fyr! Vores hvalp Albert (Bobby) har været på hundeudstilling i Varde, hvor han blev nr. 1 i sin gruppe. Han har en helt fantastisk pels, og stor ros til hundemor Kirsten, der flittigt børster ham. Du kan se flere udstillinger hos Dansk Kennel Klub

Pelspleje

Cotonen har er langhåret, let bølget og meget blød pels med en struktur som bomuld. Der er kun dækhår, og altså ingen underpels, hvorfor den ikke fælder. Den skal hverken trimmes eller klippes, men eneste pelspleje er, at den skal børstes. Det kan til gengæld også være fast arbejde at holde pelsen fin og pæn. Især skal der dagligt børstes fra hunden er ½ til 1½ år. Herefter er det fint med 2-3 gange ugentligt. Det er en god ide, at vænne hvalpen til daglig pleje, så man kan bruge børsteopgaven til en hyggestund.

Sundhed

Lilo og Amadeus går regelmæssigt til tjek hos vores Ribe-egnens Dyrlæger, Industrivej 30B, 6760 Ribe. April 2009 har Lilo desuden været til undersøgelse for Patella (knæskal) samt øjenlyst hos Rødding Dyrehospital. Han undersøgte hende også for HD/AD (ikke røntgen). Dyrlægen mente, at Lilo er en rigtig fin coton, og vi er enige.

Kontakt

Marianne Averhoff
Matrosvænget 213
6710 Esbjerg V
Mobil 2916 2344
e-mail: coton@mail.dk